Trio Dice

Trio Dice is opgericht in 2015 toen Duo Annemarie & Persephone pianist Petr Karlicek uitnodigden om gezamenlijk een programma samen te stellen en uit te voeren. Deze samenwerking, maar ook het programma, beviel zo goed dat de drie musici besloten verder te gaan als Trio Dice.

Trio Dice heeft een interessant, meeslepend en avondvullend programma met muziek van oa. Mozart, Schubert, Ravel, Piazzolla, de Falla en Villa-Lobos.

Persephone Abbott

Sopraan

Persephone Abbott sopraan, volgde tijdens haar kindertijd acteerlessen. Ze begon haar zangopleiding aan Oberlin Conservatory of Music in Ohio, maar vervolgde haar opleiding al kort daarna in Frankrijk, bij Suzanne Sarocca en Mady Mesplé. Ze studeerde af aan het conservatorium van Utrecht en Amsterdam waar ze les had van Udo Reinemann en Thom Bollen. In haar Utrechtse tijd reisde ze regelmatig naar Italië, voor vocale training door Adelisa Tabiadon en Rodolfo Celletti. Persephone zong al vele rollen, waaronder Eerste Dame in Die Zauberflöte, Despina in Cosi fan tutti, Belinda in Dido and Aeneas, Zerlina in Don Giovanni, Micaela in Carmen, Serpina in La Serva Padrona, Euridice in Orfeo ed Euridice, Susanna in Il Segreto di Susanna en La Contessa in Nozze di Figaro. De laatste jaren is ze gecoacht door Kelvin Grout, Pierre Mak, David Bollen, Christian Papis, Maarten Hillenius en Kirsten Schötteldreier. In 2016 begint het tournee van Il Segreto di Susanna met Ensemble Postiljon. Persephone heeft zangles in verband met Artist in
Balance in Utrecht, en ook in Haarlem en Amsterdam.

Petr Karlicek

Pianist

Petr Karlíček debuteerde als pianist op tienjarige leeftijd met het symfonieorkest van zijn geboortestad Mariánské Lázně in Tsjechië. Hij studeerde aan het conservatorium van Pilsen en aan de Muziekacademie in Praag, bij Miroslav Langer, de Hochschule für Musik in München, bij Gerhard Oppitz, en aan het Utrechts Conservatorium bij Kyoko Hashimoto en Alan Weiss. In juni 2000 behaalde hij in Utrecht het diploma Uitvoerend Musicus met de hoogste onderscheiding. Petr volgde verschillende masterclasses, bij o.a. Eugen Indjic, Alexander Lonquich, Boris Berman, Ferenc Rados en Earl Wild. Met succes nam hij deel aan diverse nationale en internationale concoursen. Petr geeft regelmatig uitvoeringen met orkesten alsook pianorecitals en werkt samen met verschillende kamermuziekensembles. Met zijn broer, cellist Josef Karlíček, vormt hij het Karlíček Duo, dat optreedt in Japan, Duitsland en Nederland.

Annemarie van Prooijen

Violiste

Violiste Annemarie van Prooijen (1983) won op jonge leeftijd reeds prijzen bij muziekfestivals en concoursen. Ze werkte mee aan diverse cd-opnames met o.a. Henny Vrienten en Maarten Willems. In 2011 debuteerde zij met een pianotrio van Schumann in de kleine zaal van het Concertgebouw. Zij soleerde onder meer in vioolconcerten van Vivaldi, Bach en Sibelius.

Annemarie werd op 8-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talenten afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij 6 jaar les had van Qui van Woerdekom. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij klassiek viool bij Karen Turpie, Kees Hülsmann en Chris Duindam, onder wiens begeleiding zij in 2011 haar bachelor cum laude. Twee jaar later behaalde zij haar master diploma met specialisatie kamermuziek bij Chris Duindam en Elisabeth Perry.

Annemarie bespeelt een L.W. Roumen viool uit 1818 te Amsterdam, en een R. Gérome strijkstok, beide in bruikleen van het Nationaal Instrumenten Fonds.

Neem contact met ons op

6 + 14 =

Voor meer informatie kunt u ook bellen of mailen

Annemarie van Prooijen
06 – 13 11 01 95
info@annemarievanprooijen.nl

Persephone Abbott
apersephone@outlook.com