Duo Annemarie & Persephone

Het duo Annemarie & Persephone speelt zeldzaam repertoire voor viool en sopraan, een unieke combinatie.

Credits: Olaf Hornes Fotografie – www.olafhornes.nl

De combinatie viool en sopraan garandeert een bijzondere belevenis. Immers, de viool is ontworpen als imitatie van de sopraan want deze dringt direct door tot de ziel. Juist omdat de stem en de viool zo dicht bij elkaar liggen, zijn er niet veel liederen gecomponeerd voor deze bezetting. Speciaal voor Duo Annemarie & Persephone is het repertoire uitgebreid met werken van de componisten Joost Kleppe, Allan Segall en Daan van den Hurk.

Wij hebben elkaar leren kennen in de zomer van 2012 tijdens een Open Coffee netwerkbijeenkomst in Gouda. Aangezien we de enige musici aldaar waren besloten wee met elkaar een concert te organiseren en zo is een vruchtbare samenwerking ontstaan. Het duo kenmerkt zich door intieme concerten te verzorgen, soms op verrassende plaatsen zoals een openluchtpodium bij een camping of bij mensen in de huiskamer als verrassing voor Valentijn. Wij vertellen het publiek waar de muziek over gaat, zodat ieder concert een bijzondere en verrijkende ervaring is.

Persephone Abbott begon haar zangstudie in haar geboorteland, de Verenigde Staten, om vervolgens in Parijs en Utrecht te studeren. Annemarie van Prooijen startte haar vioolstudie aan het Koninklijk Conservatorium bij de afdeling Jong Talent en vervolgde haar studie aan het Utrechts Conservatorium.

Repertoire

Art Songs

Vaughan Williams — Along the Field song cycle
Villa Lobos – Suite (three songs)
Arthur Bliss – Sea Song and Vocalise
Shostakovitch – Wir waren zusammen
Gustav Holst – Four Songs
Boris Blacher – Rimini Songs
Sari Josef – Frag-Mente
Allan Segall – Magnificat
Daan van den Hurk – Willow

Folk Songs

Rebecca Clarke – Three Irish Folk Songs
Rebecca Clarke – Down By the Sally Gardens

Ensemble

Naji Hakim – Magnificat, voor sopraan, viool en orgel
Robert Owens – Heart on the Wall, voor sopraan, viool en piano
Arthur Bliss – 4 Songs, voor sopraan, viool en piano
Astor Piazzolla arr. Annemarie van Prooijen – Ave Maria, voor sopraan, viool en piano
Franz Schubert – Der Hirt auf dem Felsenvoor sopraan, viool en piano
Wolfgang Amadeus Mozart – uit Il re pastore: L‘amerò, sarò costante, voor sopraan, viool en piano
Flyer - Willow: Do you dare love again?

Annemarie van Prooijen

Violiste

Violiste Annemarie van Prooijen (1983) won op jonge leeftijd reeds prijzen bij muziekfestivals en concoursen. Ze werkte mee aan diverse cd-opnames met o.a. Henny Vrienten en Maarten Willems. In 2011 debuteerde zij met een pianotrio van Schumann in de kleine zaal van het Concertgebouw. Zij soleerde onder meer in vioolconcerten van Vivaldi, Bach en Sibelius.

Annemarie werd op 8-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talenten afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij 6 jaar les had van Qui van Woerdekom. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij klassiek viool bij Karen Turpie, Kees Hülsmann en Chris Duindam, onder wiens begeleiding zij in 2011 haar bachelor cum laude. Twee jaar later behaalde zij haar master diploma met specialisatie kamermuziek bij Chris Duindam en Elisabeth Perry.

Annemarie bespeelt een L.W. Roumen viool uit 1818 te Amsterdam, en een R. Gérome strijkstok, beide in bruikleen van het Nationaal Instrumenten Fonds.

Persephone Abbott

Sopraan

Persephone Abbott sopraan, volgde tijdens haar kindertijd acteerlessen. Ze begon haar zangopleiding aan Oberlin Conservatory of Music in Ohio, maar vervolgde haar opleiding al kort daarna in Frankrijk, bij Suzanne Sarocca en Mady Mesplé. Ze studeerde af aan het conservatorium van Utrecht en Amsterdam waar ze les had van Udo Reinemann en Thom Bollen. In haar Utrechtse tijd reisde ze regelmatig naar Italië, voor vocale training door Adelisa Tabiadon en Rodolfo Celletti. Persephone zong al vele rollen, waaronder Eerste Dame in Die Zauberflöte, Despina in Cosi fan tutti, Belinda in Dido and Aeneas, Zerlina in Don Giovanni, Micaela in Carmen, Serpina in La Serva Padrona, Euridice in Orfeo ed Euridice, Susanna in Il Segreto di Susanna en La Contessa in Nozze di Figaro. De laatste jaren is ze gecoacht door Kelvin Grout, Pierre Mak, David Bollen, Christian Papis, Maarten Hillenius en Kirsten Schötteldreier. In 2016 begint het tournee van Il Segreto di Susanna met Ensemble Postiljon. Persephone heeft zangles in verband met Artist in
Balance in Utrecht, en ook in Haarlem en Amsterdam.

Neem contact met ons op

13 + 11 =

Voor meer informatie kunt u ook bellen of mailen

Annemarie van Prooijen
06 – 13 11 01 95
info@annemarievanprooijen.nl

Persephone Abbott
apersephone@outlook.com