mei
28
za
Tuintonen festival @ Watergang
mei 28 @ 13:00 – 20:00

Duo Annemarie & Persephone gaan in de tuinen van Watergang hun prachtige repertoire laten horen.

jul
31
zo
Huisconcert
jul 31 @ 16:00

Annemarie en Persephone zullen werk uitvoeren van Gustav Holst, Boris Blacher, Sametz en Villa-Lobos, maar belangrijker nog: we gaan het Magnificat for Voice and Violin van Allan Segall (de gastheer) in première brengen.
Duo Annemarie & Persephone bestaat sinds 2012. Mocht je ons nog niet eerder hebben horen spelen en je bent toevallig niet op zomervakantie, kom dan zeker luisteren.

mrt
5
zo
Zolderkamertjesklassiek @ Pand P
mrt 5 @ 15:00

Duo Annemarie & Persephone spelen hun nieuwe theaterstuk op een intiem podium in Eindhoven.

okt
7
za
NMF Kamermuziekfestival – Willow (do you dare love again ?) @ Oud Groevenbeek
okt 7 @ 14:15

Met de boswachter maak je een korte wandeling over landgoed Oud Groevenbeek. In het theehuis zal het duo Annemarie en Persophone hun nieuwste muziektheatervoorstelling spelen, die draait om de zoektocht naar de liefde.

Het theehuis van Oud Groevenbeek is een van de 35 locaties van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten.

Jugendstil

Twee jaar geleden opende dit sfeervolle theehuis haar deuren op het Veluwse landgoed Oud Groevenbeek. Het ontwerp is geïnspireerd op het vroegere theehuis dat hier in de jaren zeventig stond, een achthoekig houten paviljoen. Het theehuis wordt omgeven door een prachtig landgoed vol cultuurhistorische bijzonderheden. Blikvanger is de riante villa in typische Jugendstil. Tijdens de wandeling met de boswachter kom je natuurlijk langs het rijksmonumentale landhuis. Maar er zijn onderweg nog meer interessante gebouwen te zien: de druivenkas, de boerderij, de watertoren en het washok. Cultuurhistorie en natuur gaan hier hand in hand.

Een zoektocht naar de liefde

In het theehuis zal het Duo Annemarie & Persephone hun nieuwste muziektheatervoorstelling spelen, die draait om de zoektocht naar de liefde. Annemarie van Prooijen werd op haar achtste toegelaten aan de jong talent opleiding van het Conservatorium in Den Haag. Later studeerde ze viool aan het Conservatorium van Utrecht. Sinds 2009 bespeelt ze een viool, gebouwd door Lodewich Roumen (Amsterdam, 1818) uit de collectie van het Nationaal Muziekintrumenten Fonds. Persephone Abbott studeerde zang aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam en ging tijdens haar studententijd regelmatig naar Italië voor vocale trainingen. Ze zong verschillende operarollen. Sinds 2012 vormen Annemarie en Persephone een duo.